Joulu tulee!

Ihmissuhteet. Keneltä tuli kortteja, lähetinkö samoille? Virtasilta ei tullut – onkohan ne suuttuneet siitä kun kesällä ei kutsuttu niitä mökille? Ensi vuonna eivät varmana soita.
Työ. Antaako työnantaja lahjan? Herkkukori? Jos kahvipaketti ei ole Stockalta, meneekö firmalla huonosti ensi vuonna?

Lisää mittauksia.

Isäntä ei normaalisti kokkaa, mutta jouluna voi heilauttaa mittaria ylöspäin: Kinkun paistoa kaksi vuorokautta kirurgin tarkkuudella. Yes I can. Ja miten siistiksi kotinsa voi parhaimmillaan saada? Kaappeja myöten – sielläkö sitä joulua vietetään? Jouluruuhka: Pinnamittari ensi vuoden haasteita ajatellen! Lyhyempi, pidempi vai lopullisesti kateissa? Entä perinneruoat – sujuuko? Onko meistä tullut lopullisesti boheemeja vai imeltyykö laatikko 40-luvun malliin? Onko kuusi koristeltu Feng Shui? Tykätäänkö lahjoista – tunnetko läheisesi, toimiiko parisuhde?

Näin yleensä, joten valitse omasi: Joulu osoittaa ihan kaikesta, miten asiat ovat. Sitten lähdetään suorittamaan yksi vuosi lisää ja katsotaan seuraavana jouluna uudestaan.

Mutta toisenlaisiakin mittauksia on.

Joissain kodeissa jouluna tehdään vuoden yhteenveto siitä, miten paha on läheisen alkoholismi. Toisaalla mitataan parisuhteen vuosikunto sillä, päättyykö aattoilta myös tänä vuonna ensiapuun.
Jossain taas on oltu koko vuosi yksin, mutta jouluna tunne on ylitsepääsemätön. Toisaalla taas vietetään rahaton joulu – se mittaa ehkä vain sitä, että samaa on tiedossa myös tulevana vuonna.

Monelle juhlapyhä on elämänlaadun barometri – joko vuoden kohokohta tai pahin pohjakosketus.

Rauhallista joulua ja parempaa ensi vuotta – tasapuolisesti.

Kommentit

kommenttia